Interviul PEPSI: „Haideți să fim prieteni dincolo de teren, să dezvoltăm o relație socială și să stimulăm comunicarea între studenții și profesorii din aceeași echipă, dar și între toate echipele din Ligă.” – prof. Ionuț Pop, FABBV

Începând din acest sezon vom avea o secțiune de interviuri cu participanții din Liga Economistului, fie ei profesori, fie studenți sau organizatori. Primul interviu este acordat de Ionuț Pop, evoluând în Liga Economistului în calitate de profesor al facultății FABBV, fost student participant la această competiție și fost organizator. Să vedem cum a decurs.


Reporter: Bună seara, domnule profesor. Vă mulțumim că ați răspuns pozitiv solicitării noastre de a realiza împreună interviul Pepsi. Avem câteva întrebări pentru dumnevoastră.

IP: Salut Clod, sunt încântat de această solicitare și de abia aștept să îți răspund.

Reporter: Ați avut ocazia să jucați deja în noul sezon. Cum vi se pare nivelul? Care sunt favoritele de anul acesta, în opinia dumneavoastră?

IP: Da, am debutat în acest sezon contra celor de la Marketing, un meci pe care l-am început greu, dar care până la final ne-a fost favorabil. Sunt mulțumit de jocul echipei, în condițiile în care lotul nostru a fost măcinat de o serie de absențe. Am vrut să dăm ocazia tuturor celor prezenți la teren să joace, mai ales că pe parcursul antrenamentelor, jucătorii care ni s-au alăturat în acest sezon au fost foarte serioși și prezenți mereu. Cât despre favorite, am avut ocazia să văd primul derby al sezonului, MAN – CSIE, iar pe ciberneticieni inclusiv în Supercupă. Aceste doua echipe par cele mai închegate și dornice de performanță. Evident, campionatul abia a început și mă aștept să văd multe surprize.

Reporter: Pe vremea când erați student și erați organizatorul acestei competiții, terenul principal al competiției era cel din Belvedere și mai mulți ani la rând, locația s-a tot schimbat. Ce părere aveți acum despre revenirea competiției „acasă” în Belvedere, unde s-au desfășurat cele mai multe sezoane?

IP: Sunt încântat de faptul că Liga a revenit acasă, unde, din punctul meu de vedere a cunoscut cea mai mare prezență. Aici mă refer atât la numărul de jucători, cel mai mare campus ASE fiind chiar în imediata apropiere a terenului, cât și la număr de spectatori, motivul fiind același, dar și amplasamentul aproape de cel mai mare campus din București, Regie. Vorbind de Belvedere, îmi aduc aminte cu plăcere și emoție primele mele momente în cadrul competiției, în sezonul 2009 – 2010. La momentul respectiv arbitram meciurile din Ligă, venind chiar din Ghencea în fiecare sâmbătă pentru această activitate. De terenul din Belvedere mă leagă și momentul de maximă intensitate trăit ca organizator al Ligii, finala Cupei Economistului din 2013, câștigată de ETA cu 3-2 în fața surprinzătoarei echipe a Contabilității, condusă de pe teren de domnul profesor Vulpoi. Atunci, dânsul a adus mulți suporteri, unii dintre aceștia manifestându-se pe margine cu torțe în culorile echipei.

Reporter: Care sunt așteptările dumneavoastră de la noul sezon? Atât pe plan individual, cât și cu privire la echipa FABBV.

IP: Avem un lot bun la FABBV, complet, având cel puțin doi jucători pe toate posturile. Cred că este nevoie de o astfel de abordare, deoarece terenul este mai mare comparativ cu anii trecuți. Cât despre așteptări, ne dorim ca în acest an să avem mai mult noroc în Cupă și să aducem primul trofeu în clădirea din Moxa. Ar fi cea mai mare performanță a echipei, depășind sezonul trecut. Despre mine, îmi doresc să pot ridica deasupra capului un trofeu câștigat de FABBV, fie el aferent Cupei sau Ligii. Și… A, da! vreau să îmi păstrez calmul pe parcursul tuturor meciurilor din Ligă și să pot înscrie măcar un gol 🙂

Reporter: Și acum, în încheiere, o întrebare mai apropiată de sentimentele dumneavoastră pentru această competiție. Domnule profesor, ați fost în această competiție în calitate de student, organizator și acum în calitate de profesor, putem spune ca sunteți un om cu ștate vechi și ați trecut prin aproape toate sezoanele din Liga Economistului. Cum vi se pare competiția astăzi și felul în care merg lucrurile, față de vremea în care erați dumneavoastră organizator? Ați aduce ceva de atunci în competiția de astăzi? Ați recomanda ceva echipei de organizare?



IP: Te rog să îmi spui Ionuț, îmi doresc să mă văd în continuare tânăr 😂 și apropiat de studenți, chiar dacă studenția a trecut de ceva vreme. Da, ai mare dreptate, ca jucător, doar de când am calitatea de cadru didactic în competiție. Dar, în timpul studenției, am fost arbitru, membru al echipei de organizare, coordonator al Ligii, al Clubului Sportiv ASE și pe finalul doctoratului am avut dorința de a-l ajuta pe Marius, cel care a organizat la rândul lui competiția. Liga de astăzi este altfel față de perioada în care am activat eu ca organizator, evident, cu plusuri și minusuri. Lucrurile demne de menționat sunt: existența unui sponsor, pe această cale doresc să mulțumesc în numele echipei FABBV companiei Pepsi pentru susținerea competiției; locația meciurilor, aproape de studenți și cu acces rapid cu ajutorul transportului în comun și cu mașina proprie; dorința unor tineri de a o organiza în continuare, dedicarea lor; și site-ul, care este o platformă susținută de ASE prin domeniul oferit și care arată tot mai bine de la un an la altul. Și da, îmi doresc ceva, nu neapărat de la echipa de organizare, cât de la toți cei implicați. Haideți să fim prieteni dincolo de teren, să dezvoltăm o relație socială și să stimulăm comunicarea între studenții și profesorii din aceleași echipe, dar și între toate echipele din Ligă. Așa reușim să trecem peste anumite bariere, iar mai târziu ne putem ajuta unii pe ceilalți atât profesional, cât și personal. Comparativ cu cei care jucau în perioada 2010 – 2013, cred că Liga duce lipsă de mai mult zâmbet pe buze la meciuri, de un grătar la finalul zilei sau de întâlnirile jucătorilor dincolo de meciuri.

IP: Îți mulțumesc pentru interviu, a fost o plăcere. Dacă mă gândesc bine, este primul interviu pe care îl ofer organizatorilor Ligii, despre ce înseamnă pentru mine această competiție. Dacă ar fi să rezum, multă pasiune, apreciere, efort, bucurii, cât și dorință de a face mai mult, în interesul studenților și profesorilor ASE. Așa aș descrie Liga Economistului. Vă doresc tuturor organizatorilor și colaboratorilor mult succes în activitate, rezultate cât mai bune și să faceti totul DIN PASIUNE. Sărbători fericite tuturor și un an cât mai bun!

Reporter: Vă mulțumim și noi! Sărbători fericite! Multă baftă în noul sezon competițional.

IP: Să fie pentru toți! Mulțumesc.

Start a Conversation

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *